6 Ekim 2010 Çarşamba

Çocuklar Duymasın Dizisi

Çocuklar Duymasın Dizisi Konusu Ve Oyuncuları

Genel konu:
Hayatın kendisi kadar komik ve duygusal bir dizi olan, “Çocuklar Duymasın” kaldığı yerden değil günümüzden devam ediyor. Çünkü bizim izleyemediğimiz 7 yıllık dönem içinde orada hayat hiç durmadı. Evlerinin dekorasyonunu değiştirdiler, iş hayatlarında yeni pozisyonlar elde ettiler ya da edemediler, çocuklar büyüdü, Haluk, Meltem ve diğerleri yaşlandı. Ama Haluk hala bildiğimiz Haluk, hala her şeye karşı, muhafazakar ve milliyetçi. Meltem de büyük değişiklik yok, modern, ideal ve ahlaklı bir eş. Ailenin meseleleri yine çok küçük, kredi kartları, telefon faturaları, alış veriş giderleri, tatil masrafları ve hayatın içinde akıp giden her şey. Kısacası “Çocuklar Duymasın”da aslında hem değişen bir şey yok hem de çok şey değişmiş. Yine komik, yine duygusal, yine güncel, yine hayatın kendisi gibi küçük meseleleri olan, kentli ilişkilere ve modern aile meselelerine odaklı hem duygusal hem de eğlenceli bir aile komedisi. “Çocuklar Duymasın” bu kez de 2010 yılı Türkiye’sine bir ayna tutuyor ve yaşadığımız çağın aile yapısı üzerinden sosyolojik bir analiz yapıyor ve Türkiye’de tüm yaş gruplarının aynı anda seyredebileceği tek dizi olma iddiasını koruyor. Çocuklar Duymasın 05 Ağustos’ta atv’de!

10 yıl önce yayınlanan Türk televizyonlarının en çok izlenen ve en uzun soluklu dizilerinden,en çok tekrarı yayınlanan ve tekrarlarının dahi gün birincisi olduğu efsane dizi Çocuklar Duymasın günümüze uyarlanarak tekrar çekiliyor.Geçen yıl çekilmesi düşünülen fakat kadronun tam olarak bir araya getirilemesi nedeni ile rafa kaldırılan proje bu yıl hayata geçiriliyor.Dizinin tekrar çekileceğin yapımcı Birol Güven ve oyunculardan Vatan Korkmaz’da doğruladı.Çekimlerine Mayıs ayında başlanacak dizinin kanalı ise Atv olacak.Eski kadronun çoğunun tekrar biraraya geleceği dizide sadece ailenin kızını oynayan Ayşecan Tatari ABD’de eğitim görmesi nedeni ile Light Selami tiplemesini canlandıran Özgür Ozan’da Arka Sokaklar diziside oynadığı için olmayacaklar.

Yönetmen
Tamay Sayar
Raşit Çelikezer

Senaryo Yazarı
Özlem Aybek
Nilüfer Yenidoğan
Metin Açıkgöz
Birol Güven
Yapımcı

Süleyman Nebioğlu
Birol Güven
Müzik

Ertem Yılmaz
Engin Yılmaz

Oyuncular Ve Karekter 

Tamer Karadağlı
Karakteri : Haluk (Abidin)
Pınar Altuğ - Zeynep Tokuş
Karakteri : Meltem
Ayşecan Tatari
Karakteri : Duygu
Furkan Kızılay
Karakteri : Emre (Havuç)
Zeyno Gönenç
Karakteri: Gönül (Dominant Teyze)
Özgür Ozan
Karakteri: Selami (Light Erkek)
Ferdi Akarnur
Karakteri: Kemal (Emekli Müsteşar)
Ayşen Tekin
Karakteri: Müzeyyen
Nejat Birecik
Karakteri: Psikolog Sinan

Çocuklar Duymasın, 2002 yılında Mint (Made In Turkey) adlı prodüksiyon şirketinin hazırlamış olduğu bir dizidir. Prodüksyon’ın dışında aynı zamanda da yazarı da olan Birol Güven’in başka dizileri de bulunmaktadır.
Çocuklar Duymasın, 7 Ocak 2002 Pazartesi günü TGRT adlı tv kanalıda 13 bölüm yayınlandı ve o sırada ATV tarafından keşfedildi. 13 Nisan 2002 Cumartesi günü ATV’deki bölümleri reyting rekorlarını altüst etti ve bu kanalda 2 sezon yayınlandı. Ardından 2 Eylül 2003 tarihinde STAR TV’ye transfer oldu ve bu sezonun ortasında dizinin harika gidişatı başrol oyuncularından biri olan Pınar Altuğ’un ayrılmasıyla birden bozuldu. 17 Şubat 2004 gününde Ayrılma sebebi ise dizi yazarının “Bu bir aile dizisi olduğundan oyuncularımızın özel yaşamındaki olumsuz bir gelişme, diziyi olumsuz yönde etkileyeceğinden o oyuncunun ayrılması en uygun davranış olacaktır” demiş olması, ve gazetecilerin bu olayı gündeme getirmeleri oldu. Senaryoda bu durum Amerika’ya iş seyahatine gidiyormuş gibi gösterildi.
24 Şubat 2004 gününde yerini “Zeynep Tokuş” devraldı, fakat sezon sonunda Pınar Altuğ’un başına gelen olayın bir benzeri diğer baş rol oyuncusu “Tamer Karadağlı”‘ya o sezonun sonunda olunca yeni sezona dizi yeni bir isimle, yani Çocuklar Ne Olacak olarak başladı. Dizinin konusu da doğal olarak değişti. Yeni konuda hem Meltem(anne), hem de Haluk(baba) Amerika’ya iş seyahati için beraber gittiler ve çocuklar da dedeleri Emekli Müsteşar Kemal (Ferdi Akarnur)’le kalmaya başladılar. Bu bölümlere de aynı zamanda Haluk’un en yakın arkadaşı Selami (Özgür Ozan)’nin çocuğunu büyütmedeki titizliğine tanık olduk. Diziye onların komşuları (Mesut Akusta ve Seray Sever) katıldı.
Dizi yarım sezon sonra sona erdi ve son bölümde Tamer Karadağlı geri geldi.

ekranlardan.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder